Vestas, Ringkøbing

  • Vestas Ringkøbing
  • Vestas Ringkøbing
  • Vestas LEDpartner
  • Vestas Ringkøbing
  • Vestas Ringkøbing
  • Vestas
  • Vestas
  • Vestas
  • Vestas

Projekt-info

Kunde Vestas
Kategori Industri

Projektbeskrivelse

Vestas Wind Systems A/S er en verdensomspændende vindmølleproducent, som de fleste kender for at producere høj dansk kvalitet.

Vestas har i juli måned 2015 installeret 200 stk. af LEDpartners nye højeffektive 200 W YO højloftslamper og 25 W LED rør i produktionslokalerne i Ringkøbing.

Vestas havde fra start meget høje krav til lyskvalitet, lysstyrke og holdbarhed på produkterne.
Vestas stillede et minimumskrav lydende på 400 lux målt fra gulvet over hele fabrikken, uden at der blev ændret i installationen (én til én udskiftning).

Med vores nye højeffektive YO højloftslampeserie, der giver op til 160 lumen pr. watt kunne det lade sig gøre at udskifte de gamle 400W højloftslamper i kviksølv (forbrug 500W med forkobling) med 135W LED højloftlamper, hvilket ville have givet Vestas en strømbesparelse på 365 watt pr. lampe svarende til 73 %.

Vestas kunne således få væsentligt mere lys med et langt lavere strømforbrug og meget længere levetid med LEDpartners YO højloftslamper end med traditionelle LED højloftlamper. YO LED højloftslamperne har en stor RA værdi på 83; der er en garanteret levetid på lysdioderne på 50.000 brændtimer og strømforsyningen (produceret af MeanWell, som er verdens mest anerkendte indenfor LED “drivere”) holder til 500.000 brændtimer. Dertil kommer LEDpartners faste garanti på YO højloftslamperne på hele 5 år.

For at få mere lys end de krævede 400 lux valgte Vestas i stedet at installere vores 200 W YO LED højloftslampe. Faktisk viste vores dialux lysberegninger, at de med YO højloftslamperne kunne opnå helt op til 600-700 lux på gulv flere steder i fabrikshallen.

Oveni den store besparelse blev lyskvaliteten hos Vestas stærkt forbedret, hvilket især produktionsmedarbejderne påskønner. Det er nu langt lettere at se de forskellige farver på de ledninger, de bruger i deres produkter. Også mikrodetaljerne i metaloverfladerne er blevet langt mere synlige under LED lys end under lysstofrør, som jo af natur er en dårlig lyskilde.

Nøgletal for projektet:
200 stk. 400 W kviksølvshøjloftlamper blev udskiftet med YO 200 W LED højloftlamper
450 stk. 58 W lysstofrør blev udskiftet med 25 W LED lysrør
Strømbesparelse ca. 475.230 kWh på årsbasis
Afskrivningstid: 12,9 måneder.