L-TEK A/S

  • LTEK
  • LTEK
  • LTEK
  • LTEK

Projekt-info

Kunde L-TEK A/S
Kategori Industri og håndværk

Projektbeskrivelse

L-Tek A/S ligger i Auning på Djursland og er en af landets førende virksomheder indenfor rustfri svejsning. Firmaet er især storleverandør til vindmølleindustrien. L-Tek har udskiftet 300 stk. T8 58 W lysstofrør med LED rør og derved sparet ca. 40.000 kWh på årsbasis. Desuden modtog virksomheden et kontant energisparetilskud på 10.000 kr. til projektet fra et energiselskab. Energitilskuddet blev formidlet af LEDpartner.

L-Tek har monteret LED rør af typen LP-T8LLEP i to haller samt i et kontor. I produktionsområdet er LED rørene monteret i typiske industriarmaturer med reflektor og yder 10-15 % mere lys end de oprindelige lysstofrør.

Som vanlig praksis ved montage af LED rør blev forkoblingen i alle armaturer kortsluttet for at give maksimal besparelse og undgå fasedrej. Industriarmaturer har en kondensator, som kompenserer for fasedrej, men den er beregnet til en induktiv belastning som et lysstofrør. LED rør er en ohmsk belastning, hvilket betyder, at kondensatoren vil virke modsat sin hensigt og skabe et stort fasedrej, så armaturer vil trække 0,4-0,5 A pr. rør. Derfor skal forkoblingen altid kortsluttes, hvilket er en meget nem og hurtig proces.
Se vores installationsvejledning her.