+45 7221 1007 info@ledpartner.dk

LED til gadelys

LED til gadelys

Der er en øjeblikkelig energibesparelse på 80 % at opnå ved at udskifte traditionel gadebelysning med LED pærer fra LEDpartner. LED har desuden langt længere levetid end gas-pærer og giver derved store besparelser på udgifterne til vedligeholdelse til de højt placerede gadelamper.

Cirka 4300 timer årligt

Gadebelysning brænder ca. 4300 timer årligt på de danske breddegrader, så der er store besparelser at hente ved at erstatte de traditionelle lyskilder med LED. Der er 8760 timer i ét år, så gadelys brænder faktisk halvdelen af tiden.

Nem og billig installation bevarer det gamle armatur

Billig og simpel installation er en anden stor fordel ved LEDpartner pærer. Man bevarer det eksisterende armatur og udskifter blot selve lyskilden. Det er langt billigere end at købe et nyt komplet LED armatur. Forkoblingen i masten skal blot kobles ud, så LED pæren får 230 V direkte. Derved opnås maksimal besparelse.

En 30 W LED pære kan erstatte en 80 W gas-pære, som inklusive forkobling har et systemforbrug på omkring 100 W. Besparelsen er derfor hele 80 %. Den meget udbredte 125 W gas-pære kan udskiftes med en 40 W lysdiodepære.

Tænder straks med fuld lysstyrke

Ud over de store økonomiske fordele ved LED er der også store praktiske fordele: Pærerne tænder straks med fuld lysstyrke i modsætning til gaspærer, der kræver opvarmningstid. Det gør også LED pærer ideelle til lokaliteter med sensorstyring.

LED lysstyrken stiger når temperaturen falder

Gas-pærer lyser mindre i takt med at temperaturen falder. Men jo koldere det bliver, desto stærkere lyser LED pærer. Det skyldes ganske enkelt, at den interne impedans (elektriske modstand) i de elektroniske kredsløb reduceres, når temperaturen falder.

Som bekendt opstår der super-ledeevne (ingen modstand) ved det absolutte nulpunkt på -273 grader. Så koldt bliver det dog aldrig i de danske vintre. Men allerede ved temperaturer omkring frysepunktet giver LED markant mere lys end gas-pærer.

Mange små lysdioder

LEDpartners gadelyspærer er i princippet opbygget ligesom de meget udbredte LED rør som en meget let konstruktion, der kun vejer få hundrede gram og derfor nemt kan bæres af fatningen i armaturet. Mange LED pærer til gadebelysning vejer flere kilo, hvilket får de fleste fatninger til at bukke under. De er opbygget med store lysdioder, der kræver en stor og tung køleprofil af metal for ikke at brænde sammen.

LEDpartners pærer bruger derimod mange små lysdioder, som ikke bliver ret varme. Lav drifts-temperatur betyder lang levetid, og der kræves ikke en stor og tung køleprofil i metal.

Lave priser og lynhurtig afskrivningstid!

Der er store fordele ved pærer fra LEDpartner: De er kompakte, lette, nemme og billige at installere og så giver de store besparelser på både energiforbrug og vedligeholdelse.

De lave priser er også særdeles konkurrencedygtige, så afskrivningstiden bliver meget kort – typisk under kun ét år.

Lave priser og lynhurtig afskrivningstid!

Der er store fordele ved pærer fra LEDpartner: De er kompakte, lette, nemme og billige at installere og så giver de store besparelser på både energiforbrug og vedligeholdelse.

De lave priser er også særdeles konkurrencedygtige, så afskrivningstiden bliver meget kort – typisk under kun ét år.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Ring på tlf.: 72 21 10 07 eller skriv til os for at høre nærmere om LED til gadelys.

Leave this field blank

Pærerne tænder straks med fuld lysstyrke i modsætning til gaspærer, der kræver opvarmningstid. Det gør også LED pærer ideelle til lokaliteter med sensorstyring.